La Xerojardineria o jardineria sense aigua

El concepte va néixer durant la dècada dels anys 80, concretament en els estats de Colorado i Califòrnia. Les greus sequeres que van patir tots dos estats durant els últims anys 70 i principis dels 80 van provocar la necessitat de tenir jardins amb escassos consums d’aigua.

Aquesta pràctica es va fer popular a tot el món per les moltes avantatges que comporta sobretot en zones on l’aigua és un bé escàs. A Espanya es va desenvolupar amb força durant l’última dècada del segle passat en zones del sud on l’aigua no és un bé abundant.

Alhora d’apostar pel consum indispensable d’aigua la Xerojardineria advoca per la no utilització d’agents químics en els jardins, per la utilització de tècniques ecològiques de jardineria i pel disseny racional dels jardins que limitin la despesa de recursos limitats.

Una altra aposta important de la Xerojardineria és l’ús de plantes autòctones del lloc on anem a instal·lar aquest tipus de jardí  a causa de la seva millor adaptació al clima de la zona i per tant la menor necessitat de cures d’aquestes plantes que siguin de zones climàtiques molt diferents.

I sense més dilació anem a deixar-vos un enllaç on podreu veure la creació en directe d’un jardí sota manteniment, parlem del bloc «Màgia del Paisatge«, us assegurem voldreu un jardí igual a casa.

Original: http://cultivarunhuertourbano.blogspot.com.es/